De MTB praat / AlpAdventures Trans74

In samenwerking met AlpAdventures biedt MTB Praat je deze zomer een fantastische trip aan

De Trans74; een enduro bike avontuur, dwars de Franse Haute Savoie.

Datum: 6-13 juli


Na een eerste nacht in het Franse Samoëns begint jouw Trans74 avontuur. Local gids Arno neemt je mee op een 6 daagse bike trip dwars door departement 74, la Haute Savoie. Een skilift brengt je op hoogte en met beenkracht trap je door tot de volgende piek. Met uitzicht op de Mont Blanc maak je je klaar voor weer een uitdagende singletrack. De trails zijn soms flowy, maar ook technisch met switchbacks, wortels en rotsen. 

Elke nacht slaap je op een andere locatie, voornamelijk in authentieke en mooi gelegen berghutten. Franse hutten zijn basic; je slaapt op een ‘dortoir’ en soms heb je de mogelijkheid om een douche te nemen. In de avond staat er een stevige maaltijd voor je klaar en ’s ochtends schuif je aan voor het ontbijt. Op deze trip vervoer je je eigen bagage in je daypack. Dus voordat je een welverdiend biertje opentrekt moet je misschien eerst nog even je kledingsetje wassen in de lokale rivier.

Waar skiliften open zijn maak je hier gebruik van. Zo ben je er van verzekert om nog meer downhill meters te rijden over de beste singletracks van de Haute Savoie. Gemiddeld rijd je iedere dag zo’n 50km afstand, 800 klim- en 2800 daalmeters. Een volgeveerde trail of enduro-bike met 130 – 160 mm voor en achter is ideaal. Verder is een avontuurlijke instelling, een redelijke conditie en ervaring met alpine singletracks een must.

Prijs: € 895 pp

inbegrepen:

  • 7 nachten verblijf
  • ontbijt en dinner
  • 6 dagen guiding

niet inbegrepen:

  • liftpassen
  • lunches
  • drankjes

Voor meer informatie: http://alpadventures.com/adventures/trans74

Voor overige vragen kun je mailen naar Arno de Jong van AlpAdventures