Mountainbiken in Toscane 4.29/5 (7)

Beoordelen:

 

Mountainbiken in Toscane, overtreft je verwachtingen!

Als je op zoek gaat naar een plek om te mountainbiken denk je waarschijnlijk niet meteen aan Toscane. Maar laat je door ons verrassen over de mogelijkheden in één van Europa’s mooiste regio’s. Naast mountainbiken heeft Toscane volop cultuur (Siena, Pisa, Volterra, Florence, etc) en culinaire hoogstandjes, de Toscaanse keuken wordt dan ook door velen gezien als de beste keuken! Maar ook ontspanning en het echte dolce vita is er te vinden. De stranden zijn bijna eindeloos met veel variatie. Onze uitvalsbasis is camping La Capanne in Bibbona, de perfecte plek om de regio te verkennen en om te gaan mountainbiken. Deze camping heeft alle faciliteiten die een verblijf aangenaam maken: mooie ruime mobilhomes, groot en bijzonder aangelegd zwembad, mini golf, supermarkt en een fantastisch restaurant.

Drie weken per jaar biedt OSQCycling je de mogelijkheid om hier van te profiteren. Ter plaatste wordt je begeleid door ervaren Nederlands sprekende mountainbikers. Met meer dan 15 jaar ervaring in deze regio ontdek je zo de unieke en mooiste plekken van het uitdagende landschap.

Aan het programma kan je individueel deelnemen, in groepsverband of met je gezin. Voor alle gezinsleden is er ‘s ochtends tijdens de fietstochten genoeg vertier op de camping, in het zwembad, bij de kinderanimatie of door deelname aan het sportprogramma op de camping.

Deelname aan de tochten is voor iedere enigszins getrainde mountainbiker goed te doen, afhankelijk van de groep en wensen worden de routes en tijdsduur bepaalt. Dus altijd maatwerk!

Wat kan je verwachten?

Toscane staat bekend om zijn glooiende landschap en schitterende vergezichten. Op het eerste gezicht een “relaxte’ omgeving, maar als je inzoomt in het gebied zijn er veelal single tracks, technisch klimmetjes tot wel 24% en lange klimmen tot 600 meter hoogte die je uiteindelijk belonen met geweldige uitzichten over de Etruskische kust en het Toscaanse binnenland. Ook komen lange snelle afdalingen voorbij en natuurlijk afdalingen die een beroep doen op je techniek en stuurmanskunst.

De week wordt afgesloten met een rit samen met de lokale mountainbikeclub, altijd weer een verrassende route en een écht Italiaans spektakel. (Gaat net iets anders als bij ons in Nederland).

 

 

Materiaal

Voor een geslaagde week zorg dat je materiaal in topconditie is! Neem wat reserveonderdelen mee (binnenband, remschijfjes, derailleur-pad, powerlink voor ketting, etc). Qua kleding adviseren we lichte en goed ademende wielerkleding, windjack en arm/beenstukken voor als het nog iets frisser is.

Het weer in Toscane

Het weer in Toscane is in mei meestal goed en aangenaam met een temperatuur rond 21 graden. Dus perfect om te biken en te genieten.

Het programma

Het programma loopt altijd van dinsdag tot maandag, extra dagen bijboeken is in overleg mogelijk.Het vervoer naar Toscane en terug naar Nederland is op eigen gelegenheid, met de auto is het circa 13 uur rijden vanuit Nederland.

Op dinsdagavond starten met een kennismakings-diner, deze zit bij de reissom inbegrepen. Dit is ook tevens het startschot voor je culinaire ontdekkingsreis. Gedurende de week kunnen wij je de Toscaanse keuken laten ontdekken, tot ongekende hoogte. Voor groepen, indien gewenst kan ook een culinair programma samengesteld en begeleid worden. Zo ben je zeker van de mooiste en meest bijzondere restaurants in de omgeving, geen standaard toeristenstekken!

Op woensdag, donderdag en vrijdag vertrekken we na het ontbijt voor een tocht in de omgeving. Zaterdag is rustdag en ben je vrij om je eigen invulling te geven. Op zondag staat er de tocht met de lokale club op het programma ter afsluiting van deze sportieve week. Op maandagochtend is het uitchecken (voor 11.00 uur) en vertrek naar huis.

 

Slechts drie weken per jaar!

Week 1: 1 t/m 7 mei

Week 2: 8 t/m 14 mei

Week 3: 15 t/m 21 mei

Voor groepen is het programma flexibel en wordt het geheel op maat en wens gemaakt. Neem gerust contact op voor meer informatie info@osqcycling.nl