MTBClinics.be Ride2 Catalunya 27 oktober t/m 2 november

Wat kan je verwachten?

De Ride2Catalunya is een Boot Camp met de focus op het enduro rijden in een gebied vol pure enduro trails.

 

Hoe gaat het in zijn werk:

 • Fun en avontuur zijn prioriteit
 • We verblijven in de buurt van een trailparadijs waar we onder begeleiding van echte ‘specialisten’ worden meegenomen naar de beste spots. Pineda, Rosas, Riudarenes, …, Maçanet en andere mogelijke locaties
 • We verzorgen momenten van techniektraining.
 • Er zijn twee technische niveau’s voorzien, Rookie en Advanced. Dus zowel beginners als gevorderden komen maximaal aan hun trekken.
 • Fysieke moeilijkheid is niet te hoog. Bergop rijden gebeurt in groep en aan een rustig tempo op vlot bollende trails. Je moet natuurlijk wel over voldoende uithouding beschikken want we zijn een hele dag op de trails te vinden.
 • E-bikes zijn zeker toegelaten.

De trails

  • Nabij onze verblijfplaats hebben we de ‘hometrails’ van SantaSusanna & Pineda. Hier worden jaarlijks nieuwe specials gebouwd voor de PinedaRocs, een locale wedstrijd meetellend voor de Catalaanse Cup. 
  • Shuttle-dagen naar Riudarenes, Santa Colomma (Trono del Rei & ‘Sugarmountain) waar een clinic-paradijs aan enduro-trails is gebouwd. Meer dan 20 waanzinnige trails in alle maten en vormen. Ook Arenys de Munt kan een extra optie zijn.

 

 Het verblijf

Je bent 7 dagen weg van huis, 2 reisdagen en 5 ‘bikedagen’.

Ons verblijf in hotel Onabrava is op basis van halfpension, en biedt mogelijkheid tot wellness (niet inclusief), heeft een gezellige bar en een afgesloten fietsberging.

We overnachten in 2 persoonskamers met aparte bedden. Mits een opleg van 20€/dag kan een single room.

Het is er bijna altijd zon en een temperatuur rond de 20° verwacht.

 

Vervoer:

 • Met de wagen: Heenreis op zaterdag 27 oktober en terugreis op vrijdag 02 november. Reken op een rit van 14 uur vanuit bv. Antwerpen.
 • Met het vliegtuig: De luchthavens van Barcelona en Gerona zijn slechts 40 minuten rijden van onze locatie.

Programma:

We biken 5 dagen.

De eerste 2 dagen staan in het teken van de Pinedarocs, de plaatselijke wedstrijd van de Catalunya Cup die de dag voor de Ride2Catalunya plaatsvind. Aan deze wedstrijd kan als optie deelgenomen worden. Enige enduro ervaring is wel een must.

We verkennen samen het parcours en al zijn hindernissen. We zoeken de flow in elke special en zullen op dag 2 de hele Pinedarocs in groep rijden. 

Op de local SantaSusana-trail zullen we een shuttle inzetten zodat je meermaals de mooiste special van de regio kan rijden zonder enige positieve hoogtemeter te moeten overwinnen.

De volgende 2 dagen gaan we naar Riudarenas, een waar trailparadijs waar we perfect onderhouden trails vinden op ieders niveau. 

We rijden steeds onder begeleiding in kleine groepjes. We voorzien specifieke techniektraining maar gewoon trails rijden gebeurt natuurlijk ook.

Er heerst steeds een gezellige open sfeer want plezier maken is het hoofddoel.  

We rijden dagelijks nieuwe trails maar aarzelen niet om een trail ‘in te studeren’ en hem nadien nog eens voluit door te rijden. 

Gewenste bike

Een fully, genre all-mountain of enduro, met 130 tot 160 mm veerweg waarvan het zadel makkelijk kan zakken met ‘dropper’. Een lekker breed stuur van min. 74 cm is opportuun. Ook banden met stevig profiel van minstens 2.3 dikte zijn een must.

Voor meer info en beschikbaarheid check de website van MTBclinics.be