Aanbevolen YouTube MTB kanalen

 

De MTB kanalen die je niet mag missen!

Omdat het er behoorlijk veel zijn en er ook steeds nieuwe kanalen bijkomen of dat ik nieuwe kanalen ontdek zal ik deze lijst regelmatig bijwerken.

 

Trail Peek

Zach en Dane Petersen zijn twee broers waarbij het mountainbiken in hun bloed zit. Ze zijn Enduro racers en in hun vrije tijd rijden ze bizarre trails, op bizarre snelheden. Dit filmen ze allemaal heel erg netjes en je krijgt zoals de naam van het kanaal al zegt een mooie Trail Peek van waar ze op dat moment rijden. Ook posten ze product reviews en laten ze zien wat voor fietsen ze rijden. Genoeg voer voor je MTB hart dus.

 

 

 

 

 

 


 

Nate Hills

Nate Hills is inmiddels al een gerenommeerde naam in het mountainbiken. Met zijn #Followcamfriday rijdt hij achter (of voor) andere zeer goede rijders aan en laat hij zien hoe trails gereden moeten worden. Alles is mooi stabiel in beeld gebracht en je krijgt zo diverse mooie plekken voor geschoteld die zo op je To Do list kunnen. Nate Hills staat garant voor mooie trails en hoge snelheden. 

 

 

 

 

 

 

 


Jeff Lenosky

Jeff Lenosky AKA the Trail Boss  is op zoek naar de meest technische trails die hij kan vinden. Hij is een zeer technische rijder en wil het niet berijdbare rijden. Dit alles is weer mooi POV in beeld gebracht en de moeite waard om te kijken. Jeff is van origine een trails rijder en heeft 3 U.S. national kampioenschappen op zijn naam staan. 

 

 

 

 

 

 

 


Skills With Phil

Phil Kmetz is een downhill racer die je in zijn kanaal diverse tips laat zien. Nuttige tips en niet alleen als je een downhill racer bent. Ook laat hij in zijn kanaal naast mountainbike tutorials ook skills tutorials zien, hij reviewd diverse dingen, geeft hij GoPro tips enz enz. Een kompleet kanaal dus. Als je naar de andere kanalen kijkt zie je hem ook wel eens langs komen. 

 

 

 

 

 

 

 


Fabio Wibmer

Fabio Wilmer is een jong maar zeer groot talent. Bijzonder goede rijder die hele mooie filmpjes in elkaar zet en ook leuke tricks laat zien. Het Oostenrijkse talent laat met zijn Sick Series zien je zonder trails ook bijzonder veel dingen kunt doen. Zijn edits door de straten van Salzburg zijn gewoon adembenemend en de Game of Bike afleveringen zijn een en al lol en skills. Als hij dan eenmaal wel op de trails komt dan laat hij zien dat hij echt van alle markten thuis is. 

 

 

 

 

 

 

 


BCpov

British Columbia, het ware mountainbike Mekka. Ongelofelijk mooie natuur, mooie bikeparks, singletracks, NorthShore secties, trails zo bizar technisch. Ze komen allemaal op dit kanaal aan bod. Allemaal Point Of View geschoten en zeer zeker de moeite waard. Sommige stukken zien op camera er al tricky uit en op beeld ziet het er altijd minder uit als in real life.

 

 

 

 

 

 

 


The Loam Ranger

Nog zo’n goede rider, ook hij zoekt de beste Trails op en maakt reviews van MTB gerelateerde gear. De trails zijn mooi POV in beeld gebracht en mooi om naar te kijken. Als je te gaar bent maar toch lekker wilt shredden is dit een mooi kanaal om bij weg te dromen.

 

 

 

 

 

 

 

 


BKXC

We kunnen er eigenlijk niet om heen, en dat is ook helemaal niet nodig: Brain Kennedy, zijn vlogs zijn eigenlijk legendarisch. Hij reist de wereld rond om de op alle plekken mooie trails te rijden. Nieuw Zeeland, Kenia, Spanje (De afleveringen met Basque MTB zijn echt geweldig). Brain leeft van het documenteren van zijn trips net zoals zijn twee goede vrienden, Alexander van Single Track Sampler en Seth van Seth’s Bike Hacks. Je ziet ze regelmatig bij elkaar in video’s verschijnen. Ieder met een eigen invalshoek.

 

 

 

 

 

 


The Single Track Sampler

Alexander, of Alex is de meest vrije geest die een mountainbike kanaal heeft. In dit kanaal ga je mee met Alex die enthousiast als altijd met toevallige passanten meegaat allerlei diverse trails op. Hij slaapt bij diverse mensen op de vloer en kampeert hier en daar in het wild, dit alleen maar om te rijden. Hij motiveert je om weer te gaan rijden. LET OP: HOOG DUDE GEHALTE.

 

 

 

 

 

 

 


Seth’s Bike Hacks

Seth’s zijn video’s zijn leuk en vermakelijk, divers en motiverend. Hoewel je het op het eerste gezicht niet zo ziet is hij ook een bijzonder goede rijder. Vaak zie je hem net wat andere passage’s nemen op zijn video’s waar je niet zo snel zou zeggen ik ga die lijn nemen. Verder staat zijn kanaal vol met How To’s, Reviews en hij bezoek ook diverse mountainbike parken. Hij heeft zelfs zijn eigen baakyard trail gemaakt, niet veel maar wel heel leuk!

 

 

 

 

 

 

 


GMBN

Om dit kanaal kunnen we zeker niet omheen, het Global MountainBike Network. Boordevol reparatie en onderhoud tips, product reviews, techniek tips. Allemaal gegeven op door zeer bekwame rijders. Mocht je ooit met een dingetje zitten wat je niet helemaal lukt, kijk dan hier even op, GMBN heeft er vast wel een uitleg voor. Dit kanaal mag zeker niet ontbreken in een YouTube Mountainbike Lijst.

 

 

 

 

 

 

 


EMBN

Het allernieuwste kanaal! Van de makers van GMBN komt nu een kanaal speciaal alleen voor de E-MTB: EMBN oftewel Electric MountainBike Network. Er staat nog niet heel veel op dit kanaal maar zoals het er uitziet zal het zeker in de lijn van GMBN (en GCN) liggen. Heb je een E-MTB of wil je er meer over weten dan is dit hét kanaal.

 

 

 

 

 

 

 

Deze lijst is nog lang niet compleet en zal ik regelmatig updaten met de diverse kanalen die er zijn.