Belgische Trail Centra

Na een rumoerige tijd in België omtrent de toegankelijkheid van de Enduro Trails zijn er na hard werken van de Belgische Mountainbike Organisatie MBF en de lokale trail crews diverse mooie en “nieuwe” Trail Centra ontstaan.

Deze centra zijn anders van opzet dat de Nederlandse routes, ze zijn namelijk Enduro gericht. Dit betekend dat het niet echt rondes zijn maar je fietst over “makkelijke” stukken omhoog om daarna een technische afdaling te doen.

Een eenvoudig rustig stukje fietsen is hier niet bij, je moet hier echt aan de bak en je komt echt diverse malen voor een uitdaging te staan. Er zijn veel nieuwe afdalingen bij gekomen en er zijn een paar oude afdalingen afgesloten, ga hier niet meer over rijden, dit is verboden en doe je dit toch is dat ten nadele van het TrailCentrum op die plaats.

Helaas is er geen centrale website van een overkoepelende organisatie, ieder Trail Centrum heeft zijn eigen vorm van communicatie, sommige via Facebook, andere via een eigen website.

Hieronder volgt een opsomming van waar je de informatie kunt vinden.

Esneux/Anthisnes:

https://endurourthe.be/

Bouillon :

https://www.facebook.com/ardennebiketrails/

Remouchamps :

https://info876043.wixsite.com/website/trail-center

Spa :

https://www.mtb-trails-spa.be/

Chaudfontaine :

https://www.facebook.com/TrailCenterVTTChaudfontaine

En ook nog 2 bikeparken, maar dat is een ander concept, hoewel er bij beide ook enduro-lijnen te vinden zijn:

Bikepark Ferme Libert :

https://www.bikepark-fermelibert.com/fr/pr%C3%A9sentation/

Bikepark Beringen :

https://www.beringen.be/mtb-routes

In de loop van de tijd zal deze pagina wat meer informatie bevatten korte omschrijving inclusief GPX links naar de verschillende Trails