Vering

De voorvork is voor vele een apart iets. De paar knoppen die er op zitten worden veel al angstig niet aangeraakt. Dat is heel zonde want juist met je vering kan je je fiets heel anders laten aanvoelen. Het juist tunen van je vering is voor optimaal plezier eigenlijk een vereiste. Om dit te kunnen doen moet je natuurlijk wel weten waar alles voor dient. Hieronder zie je een uitleg van de verschillende afstel mogelijkheden van de voorvork.

 

Daarnaast is het van absoluut belang dat je de juiste SAG hebt ingesteld op je voorvork en demper. De sag is de mate van invering onder een normaal / statisch gewicht. Dat wil dus zeggen: met jou als berijder met AL je rijkleding en eventueel rugzak aan.

De meeste veringen hebben een schaalindicatie op de veerpoten zitten en zo kan je precies zien hoeveel procent sag je hebt ten opzichte van de totale veerweg, 20% sag geeft een direct levendig gevoel en 30% sag zal een zachter gevoel geven. Als je er mee gaat spelen vind je vanzelf de afstelling die voor jou het fijnste aanvoelt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *