Thomson Titanium Handlebar

Door: Julio Noordhuis

Wordt weer eens tijd voor een review dit keer ga ik het over een stuur hebben & niet zomaar eentje,hier zijn mijn persoonlijke ervaringen.

Wat is het? Een Titanium stuur van Thomson.

Breedte? 780mm

Rise? 15mm

Wat kost het? €479,00,-

Geschikt voor: XC/Trail/AM/Enduro/Downhill

 

Introductie:

Thomson is geen onbekende het Amerikaanse bedrijf uit Macon,Georgia maakt al jaren top onderdelen zoals dropper post,sturen,vaste zadelpennen & stuurpennen enz voor mountainbike.

 

 

Waarom Titanium & geen Carbon?

Titanium is wat mij betreft het mooiste materiaal voor een fiets onderdeel & de kwaliteit van Titanium spreekt voor zich zelf.

Kwaliteit:

De Thomson Titanium stuur is een premium product in het aller hoogste segment,de geborstelde Titanium finish is schitterend maar Titanium kun je ook polijsten zonder dat het dof wordt.

Levensduur Titanium:

Elk stuur maakt niks uit welk soort materiaal die gebruikt heeft een bepaalde levensduur hoelang een stuur meegaat ,de Thomson Titanium stuur heeft een royale levensduur van maar liefst 7 jaar.

Rit:

Het belangrijkste is hoe presteert een Titanium stuur vs de rest zoals Alu & Carbon opties?,ik heb ook verschillende Alu/Carbon sturen in het verleden gehad.De Titanium stuur zit gemonteerd op mijn Downhill bike met 200mm veerweg voor serieuze trails in bikeparks.

In begin had ik iets van is het stuur wel sterk genoeg voor wat ik ermee ga doen,ik begon eerst met wat blauwe trails om een beetje in te komen.Op de blauwe trails kon ik niet echt een verschil merken maar toen ik de wat serieuzere trails op zocht zoals Downhill & wat de serieuze rode trails toen kon ik de verschillen wel merken.

De Titanium stuur gaf me meer comfort dan de Alu/Carbon sturen het is niet extreem veel maar het is wel merkbaar vooral op ruige lange afdalingen had ik meer profijt met een Titanium stuur,qua stijfheid zitten ze ook goed.

De Thomson stuur hield zich ook prima staande tijdens een 24 uurs Downhill wedstrijd zonder problemen,

Conclussie/Verdict:

Met de Thomson Titanium stuur heeft Thomson een prachtig & exotisch premium product in hun gamma staan,de kwaliteit van Titanium is ongekend het geeft een ander rit gevoel vergeleken met Alu & Carbon sturen.

Pluspunten:

+ Exotisch

+ Goede demping eigenschappen

+ Top kwaliteit van Thomson

+ Stijf

+ Duurzaam

+ Iets meer comfort dan  & Carbon sturen

+ Levensduur

Min Punten:

– Prijs

– Had wat meer rise gemogen