Indoor MTB park WOOD15

 

Het is buiten regenachtig, koud, winderig en vroeg donker. Niet echt de meest ideale tijd van het jaar voor mountainbiken. Maar daar hebben ze in Sittart wat op gevonden. 

Op een verlaten bedrijven terrein in een oude fabriekshal is een heus MTB / BMX park gebouwd. De plek waar vroeger de beeldbuizen van Philips van de lopende band rolden, rollen nu mountainbikes en BMXjes in een speelparadijs voor de fiets liefhebber,  als je er even rondloopt dan merk je het al, de werknemers daar zijn zelf ook weg van alles wat met MTB en BMX te maken heeft. De sfeer is er echt super relaxed.

De ruimte waar er gefietst word zijn 2 aan elkaar gelegen hallen met een gezamenlijke oppervlakte van ongeveer 6000 m² en staan vol met uitdagingen voor elk niveau. Deze niveau’s zijn voor de mountainbikers: groen (beginner), blauw (ervaren) en rood (technisch) ook is er een BMX / Dirt flow/ jump-line en deze wordt aangeduid met zwart. Hier zie je de lokale kids op hun BMXjes en dirtbikes zich lekker uitleven. Het is wel duidelijk dat het hebben van zo’n mooi park een goede ontwikkeling is voor hun skills. Het zijn korte rondjes maar uitdagend genoeg om aan je techniek te oefenen. Doe je iets niet goed ben je zo weer rond om nog eens hetzelfde obstakel te nemen.

Naast deze rondes zijn is er in hal 2 een skill-area, deze bestaat uit een ruim aantal diverse technische uitdagingen voor ieder niveau. Laat je niet van de wijs brengen over het geringe oppervlakte waarop deze skill-area zich bevindt. De mogelijkheden van bereiden van deze obstakels zijn bijna eindeloos. Heb je het obstakel via één kant overwonnen dan kan je hetzelfde obstakel via diverse andere kanten gaan proberen. Ook deze skill-area is voor zowel de beginner als zeer ervaren mountainbiker een goede uitdaging. Even je snelheid-beluste knop op uit zetten en je technische knop op aan.

 

Naast deze features bevinden zich in beide hallen pumptracks, hier kan je je techniek verfijnen om zonder te trappen toch snelheid te maken over hobbels en door bochten. Als je kijkt naar de filmpjes ziet het er altijd erg makkelijk en moeiteloos uit, maar eenmaal op de baan merk je dat het toch bijzonder veel techniek vergt om je snelheid op te bouwen of in eerste instantie je snelheid vast te houden.

Mocht dit alles nog niet uitdagend genoeg zijn voor je dan staat er achter in hal 2 een ramp met foampit zodat je veilig je sprongen kunt oefenen om ze met beter weer toe te kunnen passen bij de diverse bikeparks. Mocht je dit nu net een stapje te ver vinden is het kijken naar de lokale rijders ook al een genot voor het oog. Het niveau ligt behoorlijk hoog hier.

Wood15 is een welkome afwisseling als het weer écht tegenzit. De hallen zitten vol met technische uitdagingen voor elk niveau waarbij de nadruk meer ligt op het technische rijden in plaats van snelheid. Dus kom je hier met de gedachte dat je hier een ochtend / middag / avond kan knallen en top tijden neerzet kom je van een koude kermis thuis, maar ga je hier heen om je technische vaardigheden een opfris beurt te geven om zo je tijden op je thuis trails te kunnen verbeteren ben je zeker aan het juiste adres. 

 

Weet je nu niet wat er allemaal uit te halen is of wil je je techniek serieus verbeteren onder begeleiding van een trainer is dat ook mogelijk. Mikey’s Bike Adventures bied een paar keer per jaar skill-sessions aan om zo ook in de wintermaanden je techniek een boost te geven. Hoewel het voor de meeste niet naast de deur is is dit zeker een aanrader!

Meer weten over WOOD15? Kijk even op hun website! 

http://wood15.eu