CLIF Bar: Een natuurlijke energie snack

Als je de laatste tijd veel naar samenvattingen kijkt van wedstrijden zie je regelmatig grote banners van CLIF Bar staan langs de zijkant van de track. Tenminste mij was het wel opgevallen en toen ik deze week ze ook in de lokale supermarkt zag liggen ben ik maar even op onderzoek uitgegaan. Wat had deze snack te maken met mountainbiken?

Gary Erickson

Ik kwam erachter dat CLIF Bar opgericht is door Gary Erickson. In 1990 maakte hij samen met zijn beste vriend Jay een fietstocht van ruim 250 kilometer en had hij zijn shirt volgestopt met energy bars. Bij zijn laatste bar weigerde zijn lichaam deze eentonige voeding. Hij bedacht zich: Ik kan dit beter en besloot zelf een energy bar te ontwikkelen die naast functioneel ook vooral lekker is. Hij werkte hier zes maanden lang aan met zijn moeder, de beste bakker die hij kende. In 1992 kwam de eerste CLIF Bar op de markt. Genoemd naar Gary’s vader: Clifford, die zijn zoon altijd vertelde dat hij zijn dromen moest najagen.

Ruim twintig jaar later is CLIF Bar & Company de marktleider in lekkere sportvoeding en gezonde snacks in de Verenigde Staten. Gary en zijn vrouw Kit zijn nog steeds de eigenaars van het bedrijf. In alles wat het bedrijf CLIF Bar doet, streven ze respect voor mensen, gemeenschap en planeet na en helpen ze atleten en avonturiers hun dromen na te jagen. Dus ook via een MTB team en reclames via MTB wedstrijden.

Natuurlijke ingrediënten 

De bars zijn gemaakt van zoveel mogelijk biologische en duurzaam verkregen ingrediënten, die je thuis ook in de kast hebt staan. Biologische havervlokken, noten, dadels en gepofte rijst bijvoorbeeld.

Er zijn zes verschillende CLIF Bars:

o   Chocolate Chip

o   Crunchy Peanut Butter

o   Oatmeal Raisin Walnut welke in november wordt vervangen door Alpine Muesli Mix

o   Blueberry Crisp

o   Coconut Chocolate Chip en

o   White Chocolate Macademia Nut.

Functioneel en lekker
CLIF Bars zijn gemaakt voor avonturiers en sporters.  Gemaakt om energie te leveren voor langdurige prestaties en bestaan uit verschillende soorten koolhydraten, in combinatie met vezels en proteïne. Ze zijn een bron van vitamine B6 en B12, die je lijf helpen om energie uit je voedsel te halen. Praktisch zijn ze ook: je stopt ze zo in je fietsjack of backpack

Dus een gezonde, energierijke en afwisselende snack voor tijdens het fietsen. Energie van een bedrijf die een gezonde voedingsfilosofie heeft. Een welkome afwisseling dus als je het mij vraagt.

CLIF Bars zijn te krijgen in de betere fietsenzaken en als je goed zoekt ook in sommige supermarkten.

Trek gekregen? Kijk HIER voor de verschillende smaken of om te bestellen.