Mini mountainbike vakantie in Nederland

De Utrechtse Heuvelrug, een waanzinnig mooi gebied om te mountainbiken. Centraal gelegen in Nederland is het voor vrijwel iedereen makkelijk aan te rijden. Het enige nadeel is: het aantal routes dat hier te vinden zijn. Dit zijn er namelijk net te veel voor de gemiddelde mountainbiker om in één dag te rijden. 

Je kunt natuurlijk als je een lang weekend of een midweek vrij hebt steeds heen en weer pendelen, maar voor de mensen die wat verder weg wonen is dat, zelfs met de centraal gelegen ligging redelijk onhandig. In onze zoektocht hebben wij hiervoor een perfect hotel gevonden, en dit hotel ligt vrijwel direct aan de route Zeist.

Hotel de Bergse Bossen is een perfecte uitvalsbasis voor een meerdaags mountainbike avontuur op de Utrechtse Heuvelrug. Vanaf het hotel sta je na nog geen 2 kilometer fietsen aan de route Zeist. Deze route typeert zich door zijn fijne flow, speelse side-hits (je kent ze wel, de boomstronkjes van afgezaagde bomen om de route te maken maar perfect zijn om kleine sprongetjes te maken) en af en toe wat smalle doorgangen tussen twee bomen door die wat stuurmanskunst vereisen met de hedendaagse stuurbreedtes. Ook is deze route perfect te combineren met Austerlitz, waarbij je rond de 30 kilometer aan afwisselende trails kunt rijden.

Doordat het hotel zo dicht tegen de route aan ligt is het zeer eenvoudig om even terug te gaan nadat je een route hebt gereden om in het Grand Café even een lekker drankje te drinken en in koudere jaargetijden even op te warmen bij de open haart. Een kleine lunch kaart is ook aanwezig als je nog even wat energie op wil doen voor een tweede rit.De kamers van het hotel zijn simpel maar stijlvol ingericht waardoor je eigenlijk al snel “thuis” voelt. Op de kamers bevind zich een badkamer met douche en toilet, een tv en heerlijke bedden voor een goede nachtrust. Het is ook mogelijk om op je kamer een massage te krijgen.

Ook is er voor de hotel gasten een zeer ruime lounge waar je lekker kunt na praten op heerlijke banken en genieten van een bakje koffie of thee die je zo kunt pakken. Het geheel heeft een gezellige en gastvrije uitstraling. In de lounge is er ook een gezellig hoek met TV en open haart om het geheel wat huiselijker te maken. Een bijna wintersport achtig gevoel bekroop ons toen we na een dagje heerlijk zaten na te praten.

Voor de inwendige mens hoef je bij de Bergse Bossen ook niet druk te maken, een heerlijk ontbijt buffet staat iedere ochtend op je te wachten om je van voldoende energie voor de komende mountainbike tocht te voorzien. Voor de lunch kun je kiezen uit het restaurant of de kleine kaart in het Grand Café, of als je een hele dag op de fiets gaat zitten in één van de leuke eet tentjes die rond de routes liggen. 

Het diner voor de gasten is € 25,- en bestaat ieder dag uit een ander 3-gangen keuze menu. Voor- en hoofdgerecht kan gekozen worden uit Vlees, vis of vegetarisch en smaakt allemaal voortreffelijk. Bij ieder ander bord wat op tafel komt, komt de opmerking: “Dat ziet er óók wel lekker uit!” 

De algehele uitstraling van het gehele restaurant en hotel is zeer goed. Alles ziet er netjes schoon en sfeervol uit, het personeel is vriendelijk en zéér behulpzaam.

Ook is er een bewaakte en afsluitbare fietsen stalling waar je netjes je mountainbike in kunt stallen.

Zoals we vermelden ligt de route Zeist op zeer korte afstand, routes zoals Leersum, Hoge Ginkel en Amerongen liggen wat verder weg maar zijn met de fiets ook goed te bereiken.

Mocht je Leersum, Hoge Ginkel en Amerongen in één keer gaan rijden en ga je liever met de auto er heen is dit ongeveer 20 minuten.

Voor alle routes op de Utrechtse Heuvelrug  heb je een vignet nodig, mocht je deze nog niet hebben dan zijn deze te verkrijgen aan de receptie van het hotel.

Ons heeft hotel Bergse Bossen aangenaam verrast en er is werkelijk geen negatief puntje aan te vinden…. het enige wat ons opviel is dat er geen andere mountainbikers waren maar dit heeft waarschijnlijk meer met een combinatie van de datum waarop wij het hotel bezochten en de temperaturen te maken.

Voor meer informatie kijk op de website van Hotel de Bergse Bossen.