Opening WielerExperience Roosendaal

persbericht gemeente Roosendaal

Kaaimannen

Eind augustus 2017 is gestart met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van de Wieler Experience Roosendaal. Het voormalige Red Band Sportpark had een nieuwe bestemming nodig. De gemeente Roosendaal schreef daarvoor in 2016 een wedstrijd uit om ideeën te verzamelen. Het plan van Wieler- en Ontspanningsvereniging ‘De Kaaimannen’ kwam hierbij als winnaar uit de bus. De Kaaimannen zijn nadrukkelijk betrokken geweest bij de realisatie van WielerExperience Roosendaal.

Pumptrack: grootste van de wereld

WielerExperience Roosendaal bestaat uit drie onderdelen nl.: de geasfalteerde wielerbaan van bijna een kilometer heeft de vorm van een ‘8’. De kasseienstrook van 200 meter maakt de baan uitdagend.

Het tweede onderdeel is een MBT-trail waar onderdelen als een rots klim en -afdaling, een jump en een north- en southshore worden opgenomen. Bij dat laatste onderdeel wordt er over vlonders gefietst. Daarmee kan de mountainbiker zich op zes meter hoge terpen technisch ontwikkelen.

Redelijk nieuw is het derde onderdeel, de pumptrack. De baan wordt met een afmeting van 3500m2 de grootste van de wereld. De pumptrack, gesitueerd op het binnenterrein van de voormalige atletiekbaan, is bestemd voor ‘alles wat wielen heeft’. 

 
 

Opening

Wethouder Toine Theunis geeft samen met Leontien van Moorsel, Joost Wichman, Twan van Gendt, Niels Bensink en Laura Smulders het startschot voor de opening van WielerExperience Roosendaal. Op alle banen vinden tegelijkertijd demonstraties plaats.

Open dag is 10 maart van 13.00 uur tot 17.30 uur

 

Wielerplein

 

Van 13.00 uur tot en met 17.00 uur vindt u op het Wielerplein verschillende fietsspeciaalzaken voor racefiets, mountainbike en BMX. Alle grote merken zoals Cube, Trek en Shimano zijn van de partij. Natuurlijk kunt u fietsen uitproberen op de verschillende banen.

 

 

Mountainbike parcours

Op het mountainbike parcours zijn er van 13.00 uur tot 16.30 uur ieder half uur clinics te volgen. Pauliena Rooijakkers (meervoudig kampioene strandrace en ploeggenote van Marianne Vos), Kelvin Bax (veldrijder uit Bergen op Zoom) en Bas Nieuwkoop (Eliterenner uit Roosendaal) leren je de fijne kneepjes van het mountainbiken.

 

Wielerbaan

De wielerbaan is het strijdtoneel van twee ploegentijdritten. Vier ploegen met vier renners strijden om 13.00 uur en 15.00 uur om de eer van de dag. Tussen 14.00 en 15.00 en na 16.00 uur kan men de wielerbaan zelf uitproberen.

 

Pumptrack

De grootste pumptrackbaan van de wereld moet u natuurlijk gelijk zelf uitproberen. U bent van harte welkom met uw BMX, mountainbike, op skates of met skateboard om je eerste rondjes te maken.

Voormalig wereldkampioen MTB Joost Wichman komt demonstraties geven. Joost en zijn kompanen laten u tussen 14.00 uur en 15.00 uur en tussen 16.00 uur en 17.00 uur hun kunsten zien.

 

Meer informatie

De WielerExperience is dagelijks van 08.00 uur tot 22.00 uur geopend. De wielerbaan en de pumptrack zijn verlicht, dus ook ’s avonds kun je trainen.

Het sportpark is openbaar en vrij toegankelijk. Op gezette tijden zal het park niet toegankelijk zijn door wedstrijden en andere evenementen. Om het gebruik te coördineren is een stichting in oprichting. De stichting gaat zorgen voor regulier en groot onderhouden, coördinatie van allerlei activiteiten en (semi-) commerciële exploitatie.

Adres: Buijenstraat, Roosendaal (RedBand Sportpark)

Voor meer informatie: Facebook WielerExperience Roosendaal en

www.roosendaal.nl/wielerexperience