RevGrips

Door: Julio Noordhuis

Hier is ie dan mijn RevGrips review die ik nog zou posten hier,dit is mijn persoonlijke ervaringen met deze grips.

Wat is het? Grips met een schokbreker systeem,made in USA.

Wat kost het? 150 euro incl btw & import

Introductie:
RevGrips(Revolution) is een Amerikaanse fabrikant die al hun producten in eigen huis maken net als wat Hope zeg maar doet in de UK,in 2017 kregen ze een award voor meest innovatieve product door een mtb website.Wat maakt RevGrips anders dan alle andere grips op de markt?
RevGrips zijn s’werelds enigste grips met een schokbreker systeem de grips zien eruit als normale grips aan de buitenkant maar de magie zit hem aan de binnenkant,vast geklemd door lock on ringen op het stuur is de binnen diameter van de grips 1/8” inch breder dan je standaard grips.
Door een bredere binnen diameter van deze grips is er geen contact meer met je handen & het stuur,de grips isoleren je compleet van trillingen & schokken die naar je handen & lichaam gaan tijdens het rijden.Het schokbreker systeem zit aan de binnenkant van de lock on rings.

Modellen,Diktes & compounds:
Revgrips zijn leverbaar in 2 modellen de Race series & Pro series,lengte van de grips zijn 117mm & de diktes van de grips zijn te verkrijgen in 31mm,32,5mm & 34mm,de Race series is hun instap grip dat gewoon een standaard grip is met een schokbreker systeem terwijl de Pro series je wat meer tuning geeft over de Race series.RevGrips is leverbaar in Soft & Ultra compounds.

Ik vergeet erbij te vertellen dat je bij de Pro series zelf je grips kunt customizen met de kleur van het rubber & de kleur van de lock on ringen wat echt cool is.
De grips zijn een modulair systeem alles is vervangbaar/verkrijgbaar via hun website

Tuning:
Net als bij een vork & achter demper zijn de RevGrips een veer product & deze kun je mooi afstellen door middel van washers & de schokbreker systeem in de lock on ringen.
Presentatie/Montage:
Mijn RevGrips kwamen netjes aan in een kleine doos uit de USA geleverd de kwaliteit van deze grips is ook heel erg netjes,de lock on ringen zijn prachtig CNC gefreesd.Het monteren van de grips op het stuur gaat vanzelf sprekend zoals op elke grip.
Qua model van RevGrips heb ik voor de Pro series gekozen met de Half Waffle design met 31mm dikte want ik heb kleine handen.Oranje details om mijn Hope onderdelen te matchen.

Rit:
Nu komt het belangenrijkste van alles hoe voelen deze grips op het echte werk op de trails,ik mountainbike al meer dan 15 jaar & heb al zoveel verschillende grips gehad van foam grips t/m lock on grips van heel wat merken.De fiets waar ik de RevGrips op monteerde is een Specialized Demo 8 S-Works een full on DH race bike met 200mm veerweg voor/achter.Voordat ik ging rijden in Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis had ik mijn RevGrips afgesteld met de dunste washers de grips bewegen hierdoor heen & weer met 4mm,wou ik een wat firmer afstelling dan kon ik dikkere washers monteren maar dat was niet nodig vond ik.In het bikepark kom je natuurlijk voor de DH tracks want dat zijn de meest ruigste trails die in het park te vinden zijn,de eerste impressie van RevGrips zijn dat ze de rit een andere dimensie geven ik voelde meteen al dat er een verschil is.Op het ruige voelde ik niet zoveel trillingen naar het lichaam gaan via mijn handen in tegenstelling tot traditionele grips waar je het meteen al voelt de trillingen.
Omdat er geen contact is tussen je handen & het stuur voel je gewoon dat je langer kunt volhouden & meer energie over houd voor de rest van de dag,ik ben iemand die heel veel uren non stop achter elkaar rijd dus ik heb normaal gesproken altijd last van mijn vingers na een dag rijden vooral ook op trails met dikke brake bumps.Met de RevGrips is dat probleem verleden tijd & ik kan meerdere dagen/weken genieten zonder dat ik snel last krijg van zere vingers etc.

De grip van de RevGrip met de Half Waffle design met de soft compound is erg goed,veel grip & controle kwam ik nooit te kort ook prima te gebruiken als je zonder handschoenen wilt rijden.
Ik gebruik de RevGrips nu al een paar maanden & ik ben zeer onder de indruk van deze grips ze geven het rijden een nieuwe beleving,de dagen van arm pump & zere vingers zijn voorbij wat mij betreft.

Conclusie/verdict:
Met de RevGrips heeft het Amerikaanse merk een hele innovatieve product op de markt gebracht,een revolutie op het gebied van grips & ideaal voor mensen die snel last krijgen van vingers,arm pump of mensen die chronische hand problemen hebben.

Plus punten:
+ Vering voor je handen
+ Comfortabel
+ Goede grip
+ Pro series kun je customizen
+ Modulair systeem

Min punten:
– Prijs