Mountainbiken op RedBull.TV

Het zal de meeste niet onbekend zijn, RedBull.tv. Het is zeg maar de Netflix van de Action Sports. Met de huidige TV’s, Consoles, tablet’s, smartphone’s vrijwel overal te bekijken. Ook het MTB gedeelte is goed aangevuld, genoeg voor uren kijk plezier. Omdat de content van films af en toe wisselt zal ik hier wat aanbevelingen neerzetten.

Rampage

Al de uitzendingen van de RedBull Rampage in de herhaling. De bergen van Virgin, Utah zijn inmiddels al bekend. Dit is mountainbiken in zijn extreemste vorm. Riders zijn in de weken ervoor al hun lijn aan het bewerken om een mix van Freeride en Dirt te maken waar ze hun beste rit kunnen laten zien. Dit staat altijd garant voor mooie beelden. Als je je een avond verveeld kan je een herhaling opzetten en je bent weer een tijdje zoet.

 

 

Riding The Tatshenshini

Daren Berrecloth’s avontuur waar hij met zijn fietsmaatjes raftend de rivier Tatshenshini in Yukon, Canada afgaat. Een avontuur van 260 kilometer. Wees gerust, de fietsen zijn ook mee, de rivier is namelijk de toegang tot onbereden terrein dat erom schreeuwt om bereden te worden.

 

 

 

 

On Track with Curtis Keene

De Enduro World Series staan garant voor actie op mooie plekken. Een doorgewinterde Enduro World Series rijder is Curtis Keene. In deze serie zie je zijn hoogte en diepte punten. Mooi in beeld gebracht maak je de strijd van Curtis van dicht bij mee. Frustraties en zegens volgen elkaar in rap tempo op. Goed voor uren kijk plezier

 

 

Builder

Achter de wereldberoemde trails schuilen minder beroemde trailbuilders. Deze film is een ode aan deze builders. Hij laat zien hoeveel werk er aan te pas komt om deze wereldberoemde trails te bouwen. Zoals we van RedBull Media House gewent zijn is dit ook subliem in beeld gebracht, zo mooi zelfs dat je bijna direct je kast induikt om een geruiten flanellen blouse eruit te pakken, een schep uit je schuur neemt en naar je dichtstbijzijnde bos gaat om zelf een mooie trail te maken.

  

UCI Mountainbike World Cup

Al de XC en de Downhill World Cup wedstrijden vanaf 2014. Dus wil je die ene wedstrijd nog een keer zien waar Aaron Gwin wint zonder ketting of het perfecte seizoen van Rachel Atherton nog een keer in zijn geheel zien dan kan je je hart ophalen. Het leuke commentaar van Rob Warner en Claudio Caluori bij de Down Hill wedstrijden of het commentaar van Rob Warner en onze eigen Bart Brentjens is ook de moeite waard om naar te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *