#THURSDAYTRAILTUNES – David Douglas “Higher (Mattheis remix)”

 

In een grijs verleden draaide ik plaatjes op feestjes, geen hele grote feesten maar wel hele leuke feestjes. Toen een vriend en collega vroeg of ik op een feestje van hem zou willen draaien was dit snel geregeld. Het was in een opslagplaats van een meubelzaak dus genoeg hang en chill plekken.

Ik was lekkere plaatjes aan het draaien toen een verlegen ogende jongen beetje rond de draaitafels kwam hangen, hij had al een paar keer een blik op mijn platen koffer geworpen en na enige tijd zat hij daar ook lekker in te neuzen. Ik draai ook een beetje zei hij en we ontdekten dat we allebei lyrisch waren over een plaat die net uit was gekomen, Rocker van Alter Ego.

Later kwamen we er achter dat we gezamenlijke vrienden hadden die ook draaide en we zouden elkaar nog regelmatig zien in de jaren er na, met ieder jaar “De Flakkeese dagen” als hoogte punt. Het groepje draaivrienden had zich verenigt tot 0187-records en wat begon als draaiend buiten het festival onder een partytent bij de WC’s groeide uit tot het hosten van een hele avond DJ’s naast al het gitaar geweld in een grote feesttent. 

Op dit podium kon je wel zien dat Mattheis meer in zich had. Samen met zijn maatje en boezemvriend Paul Twin stond hij op het podium en kreeg de zaal van voor tot achter mee met hun dromerige en meeslepende techno en elektronische muziek. 
Mattheis reist nu over de hele wereld, maakt plaatjes voor het label Nous’ Klaer, en legendarische plekken zoals o.a. de Bergheim en Panorama bar in Berlijn zijn hem niet onbekend, daar draait hij naast Sven Väth en andere grootheden. Zijn muziek heeft vele raakvlakken, geïnspireerd door Pink Floyd, Jean Michael Jarre en Mike Oldfield gemixt met nieuwe stijlen vormt hij dromerige landschappen met zijn muziek. Integer en inspirerend, zoals hij zelf ook is.

 

Omdat ik 1 nummer uit moest kiezen heb ik maar een nummer genomen met een MTB als plaatje op YouTube….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *